Dijous, juny 27, 2013 - 15:45
Festes
Almassora és una localitat de gent hospitalària i agraïda amb qui ens visita per a compartir les festes. És per aquest motiu que, en llegir el nostre calendari festiu, us invitem a visitar-nos visiten i a gaudir amb nosaltres de les moltes i variades activitats que realitzem. Us hi esperem.

La Matxada de St. Antoni

17 de gener

Organitzada per la comissió del carrer de Sant Antoni, durant la festa del dia 17 de gener es beneeixen tots aquells animals, acompanyats pels amos, que ho desitgen i se'ls entrega una cinta commemorativa de l'any de benedicció en la porta de l'església de la Nativitat.

Posteriorment, es traslladen en comitiva al carrer de Sant Antoni i, davant de la casa del clavari, que cada any correspon a una casa del carrer, s'entrega la tradicional coca beneïda i s'encén una foguera monumental.

 

 

 

Setmana Santa

Organitzat per l'Associació de Confraries, la Setmana Santa d’Almassora es desenvolupa amb les tradicionals processons, amb el silenci com a principal protagonista. No obstant això, el Diumenge de Resurrecció, a les 9 del matí, Almassora és una festa: música, focs artificials, solta de coloms, etc.

 

Santa Quitèria, festes patronals

Organitzada per la Junta Local de Festes (organisme creat per a preparar els actes festius patronals), Almassora celebra una de les seues dues festes patronals la setmana que envolta el dia 22 de maig. Les activitats són diverses: bous al carrer, concerts de música del panorama nacional i internacional, focs d’artifici, actes culturals, infantils, esportius, casetes on degustar bona gastronomia, romeria a l'ermita de la santa...

 

... i, sobretot, les famoses calderes de Sta. Quitèria.

 

 

Calderes d'arròs que es reparteixen entre els més de 6.000 visitants que acudeixen de pertot per a gaudir d'una de les festes més populars de la nostra província (festa de gran interès social, religiós, cultural i gastronòmic).

 

 

 

Sant Joan

24 de juny

És, la nit de sant Joan, quan s'encenen en les platges d'Almassora les tradicionals fogueres de sant Joan. És la nit màgica en què s’acompleixen els desitjos a les persones que banyen els peus en la mar. El passeig marítim és una vertadera festa, animada per música i focs d’artifici.

 

Mare de Deu del Roser, festes patronals

Primer diumenge d'octubre.

Juntament amb les festes de Sta. Quitèria, conformen les festes patronals de la nostra població.

 

Bous al carrer, menjars i sopars populars, entre els quals destaca el famós sopar de pa i porta, on més de 5.000 persones sopen en una mateixa plaça a la mateixa hora, asseguts cadascun en taula i cadira indicada i amb una actuació musical estel·lar (una vertadera obra d'enginyeria de l'organització i que molts pobles d'Espanya han visitat per a imitar en les seues festes patronals, cosa que ens omple d'orgull), actes culturals, infantils, concerts musicals de gran fama, etc.

 

Sens dubte, unes festes per a visitar.

Imatges: 
dl dm dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal