Dilluns, febrer 13, 2017 - 14:00
Almassora promou l'associacionisme i la participació amb la creació d'una Casa de Joventut
El programa conjumina formació, reforç acadèmic, tallers creatius i activitats d'oci proposades pels adolescents

L'Ajuntament d'Almassora i la Federació de Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana han engegat un programa d'activitats que serà l'eix central de la Casa de Joventut del municipi. Entre les principals metes del projecte està la de promoure la participació dels xics i xiques d'entre 12 i 17 anys, un objectiu per al qual els responsables comptaran amb l'opinió dels joves a l'hora d'elaborar la programació d'activitats. Gràcies a aquesta participació es preveu que els adolescents troben interessos comuns i s'unisquen a la gestió de la Casa de Joventut.

De moment, l'agenda d'activitats d'aquest 2017 inclou les propostes que els joves van realitzar en l'enquesta que la Regidoria de Joventut va dur a terme entre més de 800 estudiants de secundària dels instituts locals. Entre els tallers d'oci i temps lliure hi ha sessions de guitarra, cuina, jocs de taula, ball, retoc digital i vídeo, activitats que es complementen amb classes de reforç acadèmic, totes elles activitats que es realitzen en l'Ateneu Jove de dilluns a divendres.

A més, a través de la Federació de Cases de Joventut, el departament també oferirà el curs per a monitors d'oci i temps lliure, una formació molt demandada entre els xics i xiques del municipi. Els IES Álvaro Falomir i Vila-roja també estaran implicats en aquest programa, ja que periòdicament inclouen activitats en grup en les sessions de tutoria.

El regidor delegat de Joventut, Xavier Trenco, ha assegurat que “la gran aportació que aquest programa suposarà serà el foment de l'autonomia dels joves, ja que seran ells mateixos els que programaran les activitats que els interessen”. “Treballarem aspectes com la violència de gènere o assetjament escolar des dels propis instituts amb l'objectiu de fomentar actituds que acaben amb aquests problemes socials”, ha assegurat l'edil.

Programa Jove Oportunitat

El programa Jove Oportunitat (JOOP) de l'IVAJ comenaçarà demà a Almassora amb la participació de més d'una dotzena de xics i xiques del municipi. Cal recordar que Almassora és una de les tres localitats de la província de Castelló on s'implantarà aquesta inciativa pilot amb l'objectiu de motivar als joves per a trobar la seua vocació professional. Els assistents realitzaran estades en empreses, sessions de 'coaching' en grup, individuals i familiars i una convivència de finalització de setmana.

dl dm dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal