Data de l'esdeveniment: 
Diumenge, març 12, 2017 (Tot el dia)
Tipus d'esdeveniment: 
Dijous, febrer 9, 2017 - 08:30
La segona edició de la 'Marxa La Panderola' connectarà Almassora amb el port de Borriana
L'etapa tindrà 18 quilòmetres i seguirà el recorregut de l'antic tren per al transport de cítrics

La segona edició de la 'Marxa La Panderola' portarà a desenes de “viatgers” des d'Almassora fins al port de Borriana, un punt que va ser connectat ferroviàriament per promoure l'exportació de cítrics de l'horta de la zona. Així ho ha explicat el president del Club Atletisme La Panderola i responsable de l'organització, Julián Medina, durant la presentació de l'etapa, que se celebrarà el pròxim 12 de març.

Així doncs, la marxa tindrà un recorregut de 18 quilòmetres i, després d'eixir de la plaça Santa Isabel (antiga estació de La Panderola a Almassora), el grup travessarà el riu Millars per a arribar fins a l'estació de Vila-real, on trobaran un avituallament. La ruta seguirà cap a Les Alqueries seguint l'antic traçat del tren i arribarà al nucli urbà de Borriana, penúltima parada abans d'arribar al port de la capital de la Plana Baixa.

“Aquesta és una marxa esportiva, però també social i cultural”, ha assegurat Medina, qui ha animat als veïns a unir-se a aquesta segona edició de l'esdeveniment ja que és “assequible per a totes les edats i estats de forma”. Per açò els participants podran ajudar-se d'un autobús per a completar el recorregut. El transport esperarà al grup a Vila-real i a Les Alqueries i els portarà fins a la meta “si no poden completar l'etapa caminant”, tal com ha confirmat un altre dels organitzadors de la prova, Julio de la Glòria.

Per la seua banda, el regidor d'Esports, Xavier Trenco, ha agraït l'aposta de l'entitat per donar a conèixer “el paper com a transport vertebrador del territori que La Panderola tenia per a molts municipi de Castelló i el qual confiem a poder recuperar a poc a poc”. L'edil ha destacat la participació en la iniciativa del geògraf local Raül Pons, les recerques del qual sobre la història d'aquest tren el converteixen “en un del majors experts en La Panderola” . Pons compartirà, un any més, els seus coneixements amb els senderistes, amb explicacions sobre el traçat i sobre les restes d'elements vinculats al pas el tren.

El Club Atletisme La Panderola ha habilitat 100 places per a inscripcions en la prova, de les quals ja hi ha cobertes 50. Els interessats a unir-se a la marxa hauran de formalitzar la inscripció a la web de l'entitat (www.atletismelapanderola.es).

Imatges: 
dl dm dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal